Lambardi 2006 Brunello di Montalcino
Snusklubba,
hallon, körsbär, volatila toner, kött, och ännu mer hallon slutet efter lite
tid i glaset. Hög syra, små tanniner i höga kvantiteter, mineraler finns det gott om men det är dåligt med frukt i
smaken, avslutar riktigt torrt. Bra näsa men
tunnlar gällande smaken, behöver tid i glaset men allra helst några år på rygg.
Monteraponi 2008 Chianti Classico Riserva
Stall, körsbär, c9dp-likt; med en skvätt brett och
jordgubbar, lite oxidativt, frystorkade hallon och lite mineralrökig. Hög syra,
knappt några tanniner, mineraler, torkad frukt och röda äppleskal.
jag borde verkligen skaffa en kamera... |
Mascarello 2001 Status Langhe Rosso (Nebbiolo, Barbera och Freisa)
Hej tryffel och
blåbär, målarlåda och körsbär. Får lite grappa-toner; kokta makaroner, päron och
alkohol. Det här är riktigt gott med hög syra, snygga tanniner; avrundade och fina. Snyggt
avslut men lite kort eftersmak.
Caparsino 2008 Chianti Classico Riserva
Mycket torkad frukt och en doft av trädgård: torrt gräs, körsbär och björnbär Den mörkaste frukten hittills och en liten oxiderad ton. Hög syra, mycket torkad frukt och en del färsk; blåbär och
körsbär. Läskande och snygg eftersmak, men lite kort. Okomplicerat och gott!
Jag avslutar med ett glas Barolo-Grappa från Marolo som har fått två år på barrique. Gott!
Erik
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar