fredag 10 maj 2013

Mondavi dag 1

Första dagen hos Robert Mondavi, vi börjar med att säga hej och dricka en del vin.Krug GC - förmodligen lite tid på flaska, känns mer utvecklad än vanligt. Mycket brödiga toner och krämig munkänsla, syran är klockren som vanligt. Alltid lika bra.

Domaine Gros Frere et Soeur Clos de Vougeot 2009 - lätt och rödbärigt, mycket bättre än senast, behöver dock tid för att öppna upp sig även flaskorna är öppnade ett par timmar i förväg. Kanske lite väl enkelt för att vara GC? Av någon anledning serverades havsaborre med romanescosås till, tog över vinet totalt...

Ch. Margaux 2006 - Ceder, plommon, lite stall, elegant och bra bett i tanninerna i avslutet, förvånande gott redan nu. Men skulle behöva mer tid på flaska så klart. Klockrent till vaktel på matvete kokt i vaktelbuljongen. Riktigt bra!

Tenuta San Guido Sassicaia 2008 - bjuder som vanligt på massa ungdomlig frukt och en del eksötma, efter ett tag kommer dock den fina grönörtigheten och komplexiteten fram. Detta kommer bli så bra om några år, gillar verkligen 2008 som årgång också svalt och härligt. Serverades till kroketter på svamp, tryffel och permesan. Bra skit!

Penfolds Grange 2006 - Nu pratar vi frukt! Grange är verkligen ett stort vin och är inte blyg för någon; blåbär, ekfat, lakrits och torkade örter. Gott till lammburgare! Kommer det bli lika bra som 1996 som jag provade igår?

Robert Mondavi Winery CSR 2009 - 2009 har inte släppts på marknaden än men är senaste buteljerade årgången. Serverades ur både halvmagnum och dubbelmagnum, märktes dock ingen direkt skillnad mellan buteljerna men det kommer nog med ålder.. En blandning mellan mörka och röda bär, nypon är det som slår mest på näsan och detta är verkligen ett sjukt bra vin just nu med sina mjuka tanniner och höga syra. Gott till mer vaktel, lammburgare, kroketter och lokala ostar.

Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar