fredag 24 maj 2013

Lammershoek Cellarfoot Mourvèdre 2011 & Testalonga El Bandito Chenin Blanc 2010


Lammershoek Cellarfoot The Mourvèdre 2011 är ytterligare ett vin från F's Sydafrikaresa tidigare i våras. Samma producent som tidigare. Detta är också ett riktigt bra vin och bjuder på snygg blandning av mörk och ljus frukt, greppiga men mogna och fina tanniner och riktigt bra syra. Gott vin, kanske inte i klass med det förra men ändock mycket bra! 


Testalonga El Bandito Chenin Blanc 2010 är ett vin som fermenterades utan avstjälkning (bara hela klasar rakt ner i tankarna) efter avslutad fermentering fick vinet spendera nästan två år(!) på skal, stjälkar, jästfällning och allt annat som kan ha följt med! Det är Craig Hawkins, vinmakare på nyss nämnda Lammershoek, egna projekt som han började med vid sidan om samtidigt som han tog över som vinmakare på Lammershoek 2009. Läs mer här.

Orange färg och en aning grumligt, mycket volatil näsa till en början men med lite luft och värme kommer mycket frukt och mineral fram. Doften påminner om gula plommon, mogna citroner, grapefrukt, aprikoser och en liten ton av smultron som ligger där i bakgrunden. Paletten är riktigt sjuk med bra bett i tanninerna(!), skyhög syra, ganska fet kropp och långt läskande avslut. Kan tänka mig att detta vinet är lite för mycket för vissa konsumenter men själv tycker jag det är fruktansvärt läckert! JUST DET! Fick resultatet från WSET Diploma Unit 5 (läs inlägg här) som jag skrev för ett par månader sedan. Pass with Merit blev det, något som jag är helnöjd med. Bara tre delar kvar!


Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar