onsdag 23 januari 2013

Blandade buteljer; Prévost, Weinbach, Joly & Haut-Brion

Har varit dåligt med bilder på bloggen det senaste, jag är helt enkelt för upptagen med att äta och dricka, att fotografera maten eller vinet känns just då oviktigt. Men här kommer ett par bilder, tasting-notes finns om ni undrar om något speciellt vin. 

Drack en flaska Jérôme Prévost La Closerie Les Beguins i goda vänners lag häromdagen dock, som inte kom med på bild. Denna 100% Pinot Meunier serverades mig blint och jag antecknade lite snabbt ner egenskaper som en ton av mynta, apelsinblom och gula äpplen, fokuserad utan att bli svulstig, mycket skönt frukt med bra balanserade fat och en snygg fino-ton i bakgrunden. Min gissning landade på Chartogne-Taillet Les Barres, vilket jag själv ser som en bra gissning med fatjäst PM och Selosse som gemensam nämnare. Bra vin och gott som tusan, men Les Barres bjuder på lite mer just nu. 


Erik

2 kommentarer:

 1. Hej,
  hur var Coulee de Serrant? Nyfiken, med tanke på hur fantastiskt 02:an nyss var. :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Joakim!,
  Den var svår dag ett och jag upplevde den första flaskan jag drack för ett par månader sen som bättre, men dag två var den riktigt bra. Dock skulle jag vilja se den med ålder tror det kommer hända mycket, som din 02 visar. Men gillar man volatila syror och äppelmust så köp och testa :)

  Erik

  SvaraRadera