Violpastiller,
lakrits, björnbär och plommon, ett alkoholstick som stör lite (14%), men
försvinner efter lite tid i glaset. Lite kryddigt, tänk anis, hostmedicin etc. Tjänar
på att serveras vid en lägre temperatur då en liten obehaglig ekdoft kommer
fram vid rumstemperatur (som iofs är ca 30 grader).
I munnen visar
vinet hög syra, små tanniner, slank Barbera-kropp (ej de överextraherade
grejerna som mest smakar zinfandel…), smaken domineras av viol, mörka körsbär
och plommon, även lite spritig i smaken men inget jag stör mig på. Någon lång
eftersmak finns ej men vinet avslutar uttorkande och trevligt.
Bra Barbera för
9€ köpt i Florens, klockren nu tillsammans med gnocchi i tomatsås och en bra fläskkotlett
men säkert på topp om 1-2 år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar