Av alla de restaurangbesök jag hann med i Wellington för ett par veckor sen var dessa tre lite vassare än övriga.
Charley Noble, relativt stor restaurang som var totalt fullpackad lunchtid en lördag, jag lyckades få plats i matbaren/luckan slapp den värsta hetsen i matsalen. Började med Champagne och ostron, och fortsatte med bra smårätter, varmrätten (en slags paj) lämnade en del att önska men de lokala ostarna efteråt vägde upp det. Överlag riktigt bra mat, bra service om än lite seg, och en bra dryckeslista med bra viner på glas. Undvik varmrätt och ät smårätter i matbaren!
|
Ostron & Champagne |
|
Grillad bläckfisk, kumara och kapris |
|
Grissvanssallad med emmer, ärtor och valnötter |
PigFish@PreFab
Resultatet av ett samarbete mellan kockar och leverantörer i Wellington över 14 dagar gav den absolut bästa upplevelsen under hela resan. Två besök på fyra dagar hann jag med och hade gärna ätit där en gång till om jag hade haft tid för att testa de sista rätterna. Fantastiskt intressant meny bestående av ostron, fisk och fläsk, att få testa sex olika slags ostron sida vid sida är alltid kul och gott! Bra dryckeslista och fantastisk service, så här skulle jag kunna äta varje dag!
|
Fem sorters ostron |
|
Congee; ris, fläsk, ostron, citrus och fiskrom |
|
Halvt grishuvud, buljong och vattenkrasse |
Matterhorn
Stort ställe känt för sin cocktailbar framförallt, vilken enligt mig var en besvikelse, helt annat var det med maten; god mat och bra viner på glas, ett minus var dock den öppna spisen som då och då bidrog med rök i matsalen. Mysigt ställe, gästvänlig och trevlig service.
|
Abalone och ostron i en kumbobuljong |
|
Griskäke, rotselleri och saltad kål |
Skaldjur och gris verkar vara grejen i Wellington.. Bästa vinerna kom från
Escarpment och
Cambridge Road och bästa ölen från
Garage Project.
Erik
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar